Pe munte

Piatra Mare – Canionul Şapte Scări

Când: 3 Iunie 2012
Unde: Canionul Şapte Scări din masivul Piatra Mare
Cine: toată familia şi mamaie Nela

 

Duminică am plecat – cu mic, cu mare – să vizităm canionul Şapte Scări din masivul Piatra Mare. A fost prima excursie pe munte în care ne-a însoţit şi Filip. Împreună cu noi a venit şi mamaie Nela, ea şi Filip au rămas în poiana de la Dâmbul Morii. Eu, mami şi tati am plecat spre canionul Şapte Scări. Pe traseu era foarte multă lume şi ne-a fost un pic frică că o să avem de aşteptat în canion. Aşa că ne-am mobilizat să mergem puţin mai repede, am depăşit câteva grupuri de turişti şi am intrat printre primii în canion.

 

Traseu: Dâmbul Morii – canionul Şapte Scări (bandă roşie) – traseul ocolitor al canionului Şapte Scări (punct roşu) – Dâmbul Morii (bandă roşie)

 

 

Nici eu, nici mami nu mai trecusem prin canion. Am rămas impresionaţi de măreţia pereţilor de piatră, de splendoarea cascadelor şi mai ales de frumuseţea traseului. Scările ni s-au părut distractive, cu excepţia scării mari, acolo a trebuit să fim atenţi pentru că treptele erau ude şi alunecoase. Dar odată trecut acest hop, traseul a devenit din nou foarte uşor.

  

La ieşirea din canion am luat o pauză în care am ronţăit câte ceva şi am făcut câteva poze faine. Tot acolo am primit un telefon de la mamaie Nela care ne anunţa că lui Filip îi e dor de noi. 🙂 Aşa că am scurtat pauza şi am luat-o la galop spre Dâmbul Morii pe traseul ocolitor al canionului, marcat cu punct roşu.

 

 

Am ajuns repede la Dâmbul Morii, unde eram aşteptaţi cu nerăbdare. 🙂 Filip s-a bucurat foarte mult când ne-a văzut, pur şi simplu a rupt-o la fugă în picioarele goale spre noi. Ne-am aşezat pe păturica noastră şi am mâncat nişte grisine după care am pornit spre casă.

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *